De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportmaandag, 1 februari 2016

Bekerwinst is voor Flyers extra motivatie voor titel
Door Gerard Bos
De favoriet zijn, veel jonge spelers én een eerstejaars coach hebben en dan ook nog als club de ballast dragen van het al veertien jaar zonder prijs ronddolen in ijshockeyland. Zie daar, de staat van UNIS Flyers, voorafgaand aan de bekerfinale van afgelopen zaterdag tegen Eaters Geleen. Voor sceptici reden om te denken dat de Friese formatie misschien wel wéér onder de druk zou bezwijken. Maar niets bleek minder waar. Een dikverdiende 4-1 zege op Geleen betekende dat Flyers afrekende met jaren van teleurstelling.
Het seizoen zit er nog niet op, laat dat duidelijk zijn. ,,Dit smaakt naar meer", jubelde Kevin Nijland, maker van de 1-0 die lang in Flyers´ voordeel op het scorebord stond. ,,We gaan hier wel even van genieten, maar we weten dat de competitie nog niet over is. Dit motiveert alleen maar extra om ook de landstitel te pakken."
De laatste keer dat de club uit Heerenveen kampioen werd was in 1983. ,,De Feenstra - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties