De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Sportmaandag, 1 februari 2016

Kwaliteit Heerenveen geeft doorslag in derby
De kwaliteit van sc Heerenveen was gistermiddag doorslaggevend in de Friese derby in Leeuwarden. Arber Zeneli maakte vlak na rust het verschil en daar kon SC Cambuur met de beste wil van de wereld niets meer aan veranderen.
Door Bert Kalteren
Leeuwarden Dus kwam Heerenveen weer eens als winnaar uit de bus in het hol van de leeuw. Dat was onderhand alweer bijna zestien jaar geleden. Daar waar Cambuur, sinds de rentree in de eredivisie in 2013, de voorgaande twee keer nog baas in eigen huis was, broedde interimtrainer De Haan opnieuw een winnend strijdplan uit. Voor de negende keer in de achttien derbys van Heerenveen onder leiding van de Friese oefenmeester, waarvan zelfs vijf keer in de Friese hoofdstad.
Het was pas de tweede keer dat Heerenveen op het hoogste niveau in n seizoen zowel uit als thuis de winst in de wacht sleepte. Dat gebeurde eerder in het seizoen 1999-2000 onder leiding van diezelfde De Haan. ,,De overwinning in Leeuwarden was destijds bijzonder door de twee goals van Popovics. Daardoor waren we - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties