De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiozaterdag, 30 januari 2016

Nieuwe azc’s in juni open
Leeuwarden - De nieuwe asielzoekerscentra (azc’s) in Balk en Sneek staan er binnen een paar maanden. Dat verwacht het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).
Het COA vraagt begin volgende week de bouwvergunning aan voor het azc in Balk, vijf maanden nadat de gemeenteraad van De Fryske Marren akkoord ging met de komst van het azc. Het COA verwacht dat de locatie in juni kan worden opgeleverd, aldus woordvoerder Alet Bouwmeester.
Het azc in Sneek gaat naar verwachting ook rond juni open. Dat is vier maanden later dan de oorspronkelijke planning. De vertraging komt doordat de woonunits later worden aangeleverd. De bouwvergunning voor het azc voor zeshonderd mensen is aangevraagd en de gemeente Súdwest-Fryslân probeert deze vergunning voor 1 maart te verlenen.
Voor de locatie in Balk werd nog niet eerder een opleveringsdatum genoemd. Het college van De Fryske Marren kwam in maart vorig jaar al tot de conclusie dat Landlust aan de Wikelerdyk in Balk een geschikte locatie is voor een azc voor vijfhonderd mensen. De raad ging in augustus akkoord.
De aanvraag voor de omgevingsvergunning door het COA liet echter op zich wachten. Dat is opvallend, omdat de nood voor opvang hoog is.
de aanvraag voor Balk tot nog toe uitbleef, wordt bij navraag niet precies duidelijk. Bouwmeester: ,,Natuurlijk willen we dat de opvang er snel komt, maar het moet nauwkeurig en zorgvuldig gebeuren. Het gaat om de punten en komma’s. Er zijn veel documenten die over en weer moeten en langs verschillende afdelingen gaan. Daar gaat tijd in zitten." De toekomstige buren van het azc hebben al aangekondigd bezwaar aan te tekenen tegen de vergunning. Zij vinden de Houtdyk in het dorp een betere locatie voor een azc.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties