De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportzaterdag, 30 januari 2016

Cambuur heeft Rai Vloet binnen, maar #waarisHenk?
Gerard Bos
Onder druk wordt alles vloeibaar. Het is een gebeitelde uitspraak en eentje die zker van toepassing is op gebeurtenissen in de slotdagen van een transferperiode. Bij SC Cambuur, dat dringend op zoek is naar versterking, volgden de gebeurtenissen elkaar op donderdagavond en gisterochtend snel op. En in de middag ook. Voorlopig eindresultaat: een PSV-huurling die op een debuut in de Friese derby hoopt en een buitenlandse trip van trainer Henk de Jong die moet leiden tot nog een of twee versterkingen.
Nee, zeiden ze bij Cambuur donderdagavond laat, nieuws was er niet. En een afgeketste deal al heleml niet. Dat laatste is maar de vraag, gezien de aanwijzingen dat Cambuur achter een speler aan zat die uiteindelijk toch voor een andere club koos. En laat nou net de dag erna Stef Nijland, in wie de Leeuwarders interesse zouden hebben gehad, zijn contract bij PEC Zwolle alsnog hebben verlengd.
Goed, wie er niet is, doet er niet toe. En wie er wl is, is Rai Vloet. Want die werd gisterochtend gepresenteerd als eerste aanwinst van de Leeuwarders. Dat ook nog eens vr het middaguur en dus is de twintigjarige PSVer speelgerechtigd voor de Friese derby van Cambuur tegen sc Heerenveen morgenmiddag.
Vloet weet dat Cambuur in de nederklits zit. Zeventiende, een topspeler annex clubtopscorer kwijtgeraakt in de persoon van Bartholomew Ogbeche en verwikkeld in een degradatiestrijd. ,,Het is even wat anders dan bij PSV. Maar dat zie ik als een uitdaging, ik kan van de komende maanden wat leren en een betere voetballer worden. En ik wil vooral Cambuur helpen, want daarom ben ik hier. Er waren meer clubs die interesse toonden, maar Cambuur was erg concreet en dat geeft vertrouwen", aldus het talent dat zichzelf omschrijft als een ,,aanvallende middenvelder die eventueel ook in de spits kan".
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties