De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Regiozaterdag, 30 januari 2016

CH2018 wil miljoen euro van Leeuwarder bedrijven
Leeuwarden - Culturele Hoofdstad Leeuwarden wil een mijloen euro van ondernemers uit de stad. Aan het Leeuwarder Ondernemers Fonds is een bijdrage van vier keer 250 duizend euro gevraagd, voor de jaren 2016 tot en met 2019.
Het Leeuwarder Ondernemers Fonds (LOF) financiert projecten en evenementen in de stad die de bedrijven ten goede komen. Het budget van het LOF wordt bijeengebracht door een heffing op de onroerendezaak belasting.
Jaarlijks heeft het fonds zo’n 750.000 euro te besteden, waaruit onder meer de feestverlichting in de stad wordt betaald, evenals de Sinterklaasintocht en allerlei andere evenementen.
Animo
Deze week was er een bijeenkomst van de ondernemers in het centrum over de bijdrage die CH2018 vraagt. Volgens ondernemer Gerrit Jan Faber van de winkeliersvereniging Binnenstad is de animo onder de winkeliers om mee te betalen groot.
Maar niet alleen de ondernemers in de binnenstad wordt gevraagd om mee te betalen, ook bedrijven op bijvoorbeeld industrieterrein de Hemrik. En dat terwijl daar naar verwachting toch minder toeristen naartoe zullen komen tijdens activiteiten in het kader van Culturele Hoofdstad.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 30 janauri

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties