De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Sportzaterdag, 30 januari 2016

Voor Bijker is voetbal in Heerenveen werk geworden
Door Daan Rieken
Vier keer speelde Lucas Bijker (22) de Friese derby in het geel-blauw van Cambuur. Morgen toert hij voor het eerst in de eredivisiegeschiedenis als Heerenveen-speler naar Leeuwarden. Het Friesch Dagblad reed gisteren al met hem mee tussen de plaats waar hij voetbalt (Heerenveen) en de stad waar hij woont (Leeuwarden). De verdediger blikt terug op zijn overstap én vooruit op de sportieve burenruzie.
Auto 1
,,Tot vorig jaar", zegt de voetballer als hij wegrolt voor het Abe Lenstra-stadion, ,,reed ik alleen af en toe naar Heerenveen om mijn schoonfamilie te bezoeken. Nu doe ik het wel vijf, zes keer per week. Zeker onder de nieuwe coach (Foppe de Haan, red.), die houdt van trainen."
Naar het Cambuur-stadion kon Bijker voorheen met de fiets, maar de verdediger vindt het helemaal niet erg nu dagelijks dertig kilometer heen en terug te rijden naar zijn nieuwe club. ,,Je kunt ‘s ochtends lekker een beetje wakker worden en bent niet meer duf als je in het stadion komt. Of ik wel eens per ongeluk naar Cambuur ben gereden? Nee, ik vertrek meestal aan de late kant dus weet precies hoe ik dan het snelst in Heerenveen kan komen."
Derby 1
Hoewel hij niet in de basis start, wacht Bijker morgen een primeur: voor de eerste maal zal hij het Cambuur-stadion namens de tegenstander betreden voor een eredivisieduel. ,,Dat zal heel apart worden. Voetballen in het stadion waar ik jarenlang tweewekelijks hebt gespeeld.
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties