De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 22 april

Sportdinsdag, 26 januari 2016

Bakker mist Friese tweestrijd, kans op langere afwezigheid
Leeuwarden - Het is voor SC Cambuur de week van de Friese derby. De week ook met drie wedstrijden in acht dagen. En de week waarin de in degradatienood verkerende Leeuwarders ook nog eens met samengeknepen billen moeten afwachten of topscorer Bartholomew Ogbeche behouden kan blijven voor de club. Een belangrijke week dus, op meer dan n gebied. Een week ook die gisteren op wel heel slechte wijze van start ging: namelijk met het nieuws dat aanvoerder Erik Bakker door een enkelblessure sowieso twee en mogelijk meer duels aan de kant zal staan.
Door Gerard Bos
,,Einde seizoen is het niet", liet Bakker gisteravond desgevraagd weten. Maar dat was voor Cambuur en voor hem dan ook meteen het enige positieve aan het nieuws dat hij gisteren kreeg na een mri-scan in het ziekenhuis. ,,Uit de scan bleek dat er een scheurtje zit net boven de enkel en tussen kuitbeen en scheenbeen. Morgen (vandaag, red.) zal ik overleggen met de fysio van Cambuur en dan ga ik vrijdag naar een specialist in Amsterdam."
Pas dan zal duidelijk worden hoe lang Bakker uit de roulatie zal zijn. ,,Dat is nu nog moeilijk te zeggen", aldus de middenvelder. ,,Het betekent weliswaar niet het einde van mijn seizoen, maar het is helaas ook niet zo dat ik over een paar dagen weer hersteld ben. Het zal er ergens tussenin zitten, vrees ik."
Die vrees bestond al meteen na afloop van het zondag met 2-1 verloren uitduel met ADO Den Haag. Het was na 38 minuten dat de middenvelder van Cambuur zelf een overtreding beging. Bakker kreeg er een gele kaart voor, daarmee leek de kous af. Maar vier minuten later, dus nog voor rust, moest hij zich laten vervangen. Geblesseerd geraakt bij zijn eigen actie en blijkbaar zodanig dat de wissel niet eens meer kon wachten tot de pauze die een paar minuten later aanstaande was. ,,Ik maakte een tackle, maar daarna had ik meteen al pijn en normaal kunnen lopen was er vervolgens ook niet meer bij."
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties