De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Regiodinsdag, 26 januari 2016

Sluiting dreigt voor speelzalen in Opsterland
Beetsterzwaag - Het voortbestaan van de peuterspeelzalen in vijf kleine dorpen in Opsterland is hoogst onzeker. Curator Martijn van Rongen heeft de overname van de peuterspeelzalen in Tijnje, Langezwaag, Wijnjewoude, Terwispel en Lippenhuizen door Kinderopvang Esther alsnog teruggedraaid. Als deze week geen nieuwe partij wordt gevonden die de speelzalen overneemt, blijven ze maandag dicht.
Dat bleek gisteravond tijdens de raadsvergadering van Opsterland. Wethouder Wietze Kooistra (CDA) sprak van ,,een enorm groot probleem".
In december ging de opvangpoot van welzijnsorganisatie Timpaan failliet. Curator Van Rongen werd het met verschillende bedrijven eens over de overname van de peuterspeelzalen. In het geval van deze vijf dorpen zouden de speelzalen naar Kinderopvang Esther gaan.
Eind vorige week werd bij de gemeente duidelijk dat die overname door de curator is teruggedraaid en dat alle personeelsleden ontslag krijgen per 1 februari. Wat de reden is van de stap van de curator, werd gisteravond niet duidelijk.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 26 januari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties