De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 17 maart

Sportmaandag, 25 januari 2016

Amateurvoetbal alleen op kunstgras
De één voetbalde wel, de ander niet. Dankzij het winterweer van vorige week kon er afgelopen weekeinde in het Friese amateurvoetbal bijna alleen op kunstgras worden gespeeld. Het zorgde in veel competities voor scheve verhoudingen op de ranglijst. Had de KNVB voor een algehele afgelasting moeten kiezen?
Douwe Zondervan, trainer van zondag-tweedeklasser GAVC:
,, Hoewel ik blij ben met de drie punten die we pakten tegen Lemmer (1-0, red.), was het vooral een kwestie van geluk. We hebben één keer geprobeerd te trainen, dus je kunt moeilijk zeggen dat we een voorbereiding hebben gehad. Dan worden er dit weekeinde vervolgens enorm veel duels afgelast, maar wij mogen wel opdraven. Ik ben echt klaar met de KNVB. We hebben dit als trainers al zo vaak aangegeven, maar ik weet niet wat ze daar doen achter hun bureau. Gooi gewoon de hele boel eruit, want hier heeft niemand iets aan. Maar ik betwijfel of hier nu wel iets mee gedaan gaat worden."
Arno Hoekstra, trainer van zondag-eersteklasser FVC:
,,Ik ga er altijd vanuit dat er een bepaalde visie is bij de KNVB. Omdat er amper sprake is geweest van een voorbereiding bij bijna alle clubs, vind ik dat een algehele afgelasting op zijn plaats was geweest. Maar bij de KNVB zullen ze bang zijn dat dat het invoeren van inhaalprogramma’s aan het eind van het seizoen problemen gaat opleveren. Het was geen toeval dat wij tegen SC Erica (2-1 winst) simpelweg de gelukkigste waren. We hebben de laatste weken tenslotte geen oefenduel kunnen spelen. Bovendien kijk ik vooral naar het veel grotere risico op blessures. Daar was mijn hele wisselbeleid van deze wedstrijd op afgestemd. Je moet toch niet willen dat iemand zwaar geblesseerd raakt door een gebrekkige voorbereiding."
Johan Volbeda, competitieleider KNVB district noord:
,,Het blijft altijd een lastige beslissing om wel of niet over te gaan tot een algehele afgelasting. Wij vonden het in dit geval niet nodig, aangezien er op kunstgras gewoon gevoetbald kon worden. Omdat er steeds meer clubs over zulke velden beschikken, schuift de grens om het volledige programma er uit te gooien steeds verder op. Eigenlijk zullen we er alleen bij een halve meter sneeuw, Elfstedentocht of code rood voor kiezen om alles af te gelasten. Natuurlijk is niet iedereen het met zo’n beslissing eens. Ook nu zag ik tweets van klagende clubs voorbij komen. Je kunt het wat dat betreft nooit goed doen."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties