De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiozaterdag, 23 januari 2016

Drachten ruziet met eigenaren parkeergarage
Drachten - De gemeente Smallingerland ligt in de clinch met de eigenaren van het nieuwe winkelcomplex op het Raadhuisplein. De gemeente weigert ruim 300.000 euro te betalen van de gemeentelijke koopsom voor de nieuwe parkeergarage van twee miljoen euro. De gemeente claimt een vergoeding van de eigenaren, omdat vooralsnog weinig omwonenden een parkeerplaats huren in het complex.
De parkeergarage is geopend in maart 2014 en is gekocht door Smallingerland. Naar nu blijkt had de gemeente destijds met de eigenaren van het complex afspraken gemaakt over een vergoeding, voor het geval minder bewoners van het bovenliggende appartementencomplex een parkeerplaats zouden huren dan verwacht. De gemeente zou dan geld krijgen van de eigenaren voor de periode tot en met maart volgend jaar.
Dat laatste is nu het geval. Het college van B en W stelt in een brief aan de eigenaren dat de gemeente veel heeft gedaan om de parkeerplaatsen onder de aandacht te brengen bij de bewoners, maar dat er niet veel vraag naar is. Smallingerland wil nu ruim twee ton terughebben van de eigenaren en houdt dat in op de koopsom. Bovendien wil de gemeente een ton niet betalen omdat er nog gebreken zouden zijn aan de parkeergarage.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 23 januari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties