De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Regiozaterdag, 23 januari 2016

Vandalen bederven ijspret van Bolswarders
Bolsward - Het bestuur van de ijsvereniging Bolsward hakte dinsdag de knoop door. Er werd een paar dagen nachtvorst voorspeld: tijd om de ijsbaan onder water te zetten. Dat gebeurde nog dezelfde avond, met behulp van een pomp van een boer uit de omgeving.
Woensdag nam voorzitter Gerben Keuvelaar een kijkje bij de baan. ,,Het zag er allemaal hartstikke mooi uit. Er lag al een mooi vloertje in. We kregen al veel positieve reacties, vooral van ouders die met hun kinderen wilden komen schaatsen."
Het bestuur ging ervan uit dat de baan gisteren, of anders vandaag, open zou kunnen voor het publiek. Na afloop van zijn werk toog Keuvelaar donderdagmiddag naar de baan voor een inspectie. ,,Ik zag meteen dat er iets mis was. Op verschillende plekken was de baan vernield. Het leek wel alsof er over het ijs was gefietst. Er waren ook stukken ijs los getrapt. De schotsen lagen op de baan."
Keuvelaar vindt het vandalisme te triest voor woorden. ,,Ik kan er eigenlijk niet eens boos om worden. Ik ben wel zwaar teleurgesteld. Waarom doen mensen dit? Je ontneemt anderen het ijsplezier. Wat is daar nou leuk aan?"
Van de daders ontbreekt elk spoor, zegt de voorzitter van de ijsvereniging. ,,Maar dat maakt mij eigenlijk ook niet uit. Wat zou ik moeten doen? Ze streng toespreken?"
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 23 januari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties