De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Regiodonderdag, 21 januari 2016

Maatschappelijke clubs niet gedragen door gemeenten
Leeuwarden - De elf maatschappelijke organisaties die nu nog een vaste subsidie krijgen van de provincie Fryslân, hoeven daar bij de gemeenten niet op te rekenen. ,,Ze hebben op geen enkele manier de ambitie om die taak over te nemen", zei directeur Jeroen Dijkstra van Hoor Friesland na afloop van een expert meeting over de overdracht van het sociale beleid van provincie naar gemeenten.
Dijkstra sprak daar namens Zorgbelang Fryslân, het COC en Tûmba en zijn eigen organisatie. Deze vier kwamen vorig jaar oktober met een compromis waarbij ze tot en met 2019 nog de helft van hun vaste financiering houden. Dat geeft de gemeenten tijd om aan de nieuwe taken te wennen en de organisaties zelf meer ruimte om met creatieve oplossingen te komen voor de financiering vanaf 2020. ,,Ik merk dat de partijen wel gevoel bij ons voorstel hebben", constateerde Dijkstra na afloop. De FSU - die de belangen van uitkeringsgerechtigden behartigt - drong aan op handhaving van de huidige financiering, maar daarvoor bleek weinig animo.
Dijkstra benadrukte dat de veranderingen in het sociale beleid van alle betrokkenen aanpassingen vragen. ,,Dat is niet gemakkelijk, maar dat er iets gaat veranderen bij ons, is logisch." Hij hoopt dat het compromisvoorstel van de vier organisaties tot een nieuw besluit van Provinciale Staten leidt. Anders dreigt door de haastige omschakeling een structuur te sneuvelen die in twintig, dertig jaar tijd is opgebouwd.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 21 januari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties