De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportmaandag, 18 januari 2016

St. Juste blij met zijn treffer en wil ongelijk De Haan bewijzen
Er was zaterdagavond niet veel te lachen voor sc Heerenveen in Zwolle. Toch kon Jeremiah 'Jerry’ St. Juste een ontwapenende glimlach niet onderdrukken, toen zijn doelpunt ter sprake kwam. Hij tekende in 79e minuut, op aangeven van Sam Larsson, voor de 4-2. Zijn eerste competitiedoelpunt in de hoofdmacht van Heerenveen. Een treffer die slechts telde voor de statistieken, maar voor St. Juste wel degelijk van waarde was. ,,Ik ben wel blij dat ik heb gescoord.
,,Voor mij persoonlijk was dat een hoogtepunt; niet voor het team", bekende de negentienjarige verdediger, die tegenwoordig onder trainer Foppe de Haan wordt gebruikt als middenvelder. Of als reserve, zoals zaterdagavond. ,,Dat had ik niet zien aankomen. Het is niet leuk en dat was een klap voor me. Een week eerder stond ik er in het oefenduel tegen Telstar ook naast, maar toen kon ik niet spelen vanwege een bovenbeenblessure."
,,Ik had geen goede week gehad en maar half getraind. Dat kan een reden zijn geweest om voor Branco te kiezen", noemde St. Juste als mogelijke beweegreden voor De Haan. Met Branco wordt de dit seizoen van Eindhoven overgekomen Branco van den Boomen bedoeld. De Friese oefenmeester had aangegeven hem op dit moment beter te vinden dan St. Juste, die in zijn ogen wat te veel op zijn talent teert. De rest van dit verhaal lees je vandaag in de sportkatern van het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties