De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 24 maart

Sportmaandag, 18 januari 2016

Rode kaart nekt Heerenveen bij PEC
Zwolle Zo begon de formatie van trainer Foppe de Haan de tweede helft van de competitie, zoals ze de eerste seizoenhelft was geŽindigd: met een dikke nederlaag (5-2) bij PEC Zwolle. Maar pijnlijker dan de nederlaag was de constatering dat de Friese ploeg nog geen stap voorwaarts heeft gemaakt. Heerenveen gaf het eerste half uur niet voor het eerst dit seizoen in een uitduel niet thuis en liet zich als makke schapen naar de slachtbank leiden. ,,Het kan gebeuren, maar dan moet je er wel van leren. Ik kreeg er hoofdpijn van."
Heerenveen speelde te afwachtend en niet agressief genoeg, waardoor PEC Zwolle alle tijd en ruimte kreeg om van achteruit op te bouwen. Dat resulteerde binnen een half uur in een 2-0 voorsprong (via Dirk Marcellis en Bram van Polen). ,,Misschien klopte het wel niet wat ik had bedacht; ze deden het in elk geval niet goed", vond De Haan, die de middenvelder Branco van den Boomen en Morten Thorsby na 35 minuten spelen slachtofferde en naar de kant haalde. ,,Dat doe ik niet graag, maar er moest iets gebeuren", aldus de Friese oefenmeester.
Joost van Aken ging... De rest van dit verhaal lees je vandaag in de sportkatern van het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties