De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Regiodonderdag, 14 januari 2016

Aantal banen in Fryslân daalt niet meer
Leeuwarden - Het herstel van de economie heeft zich in 2015 vertaald in een stabilisatie van de werkgelegenheid in Fryslân. De bouw, de zorg en de financiële sector kregen nog wel forse klappen tussen april 2014 en april 2015. Daar tegenover stond groei van het aantal banen in vooral de zakelijke dienstverlening, de handel en de horeca. Dat blijkt uit gisteren gepresenteerd onderzoek in opdracht van de provincie.
Jaarlijks wordt in het voorjaar een enquête uitgevoerd in het Friese bedrijfsleven. De uitkomsten worden zo’n negen maanden later wereldkundig gemaakt. Fryslân telde op peildatum 1 april 2015 282.711 banen, een te verwaarlozen daling van 333 ten opzichte van het jaar ervoor.
Gedeputeerde Sander de Rouwe zegt nog niet tevreden te zijn. Beleid gericht op ondersteuning van het mkb via organiserend vermogen, innovatie en export moet de cijfers opkrikken. In de bouw gingen in de onderzochte periode nog eens vijfhonderd banen verloren. Daarmee komt het verlies aan werkgelegenheid in de crisistijd op ruim vijfduizend banen. De recessie kostte in de financiële sector zo’n 2600 banen.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 14 januari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties