De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Regiodonderdag, 14 januari 2016

Wethouder wil weinig kwijt over de REC
Harlingen - De gemeente Harlingen wil een speciale informatiemiddag organiseren over de te hoge uitstoot van dioxine door de Reststoffenenergiecentrale (REC) in Harlingen in oktober vorig jaar. Dat zei wethouder Harry Boon gisteravond tijdens de commissievergadering in Harlingen.
Het onderzoek naar de oorzaak van deze hoge uitstoot is nu nog niet gereed, aldus Boon. Hij wilde daarom ook niet speculeren op de oorzaak. Zelfs het gerucht dat het door een storing in de oven kwam - een suggestie die door eigenaar Omrin zelf is gedaan - wilde Boon niet bevestigen. ,,Dat weten we niet zeker."
Wel bleef de wethouder erbij dat de verhoogde dioxine-uitstoot in oktober geen gevaar heeft opgeleverd voor de volksgezondheid. Dat heeft de GGD vastgesteld. Verschillende partijen in de Harlinger commissie - vooral de Wad’n Partij en GroenLinks - spraken daarover openlijk hun twijfels uit. Tot teleurstelling van Boon: ,,Ik betreur het dat de deskundigheid van de GGD in twijfel wordt getrokken."
Hoe de informatiebijeenkomst die de gemeente wil houden er precies uit gaat zien, is nog niet bekend. Ook de datum staat nog niet vast.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van 14 januari

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties