De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportwoensdag, 13 januari 2016

Westra: geen 'Nederlandse’ Giro, wél Parijs-Nice en NK tijdrijden
Door Daan Rieken
Niet de Giro en waarschijnlijk geen Spelen, wél Parijs-Nice en het NK tijdrijden. Nu Lieuwe Westra weer voor eigen kans gaat, heeft hij helder voor ogen wat zijn doelen van komend wielerseizoen zijn. De Fries wil vooral oogsten op podia waar hij in zijn Vacansoleil-tijd ook hoge ogen gooide.
Eerste grote mikpunt is Parijs-Nice (6 tot en met 13 maart). In 'de koers naar de zon’ werd de oud-stratenmaker al eens tweede (2012) en wil hij nu voor de eindzege gaan. ,,Zoals ik me nu voel en er voor leef moet ik mee kunnen doen om de klassementswinst."
Via de Tour Down Under en de rondes van Dubai en Qatar werkt hij toe naar de Franse rittenkoers. Daarna combineert hij het Vlaamse voorjaar (E3-prijs, Gent-Wevelgem, Driedaagse De Panne, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix) met het Ardense voorjaar (Amstel Gold Race, Waalse Pijk, Luik-Bastenaken-Luik) alvorens te starten in de Ronde van Romandië, de Ronde van België en op de NK’s. ,,Op papier is Tom Dumoulin de beste in de tijdrit", zegt de tweevoudig nationaal kampioen tegen de klok. ,,Toch wil ik weer voor die rood-wit-blauwe trui gaan."
De in Nederland (Apeldoorn) startende Giro d’Italia zal Westra niet rijden. In welke grote ronde hij wél start is nog niet bekend. Volgende week dinsdag vangt zijn wielerjaar in ieder geval aan met de zesdaagse Tour Down Under. In de Australische WorldTour-koers gaat de 33-jarige rouleur direct voor de top tien. ,,Lastig inschatten waar je staat aan het begin van ‘t jaar, maar mijn gewicht is goed en ik voel me prima. Ik zal me niet zomaar laten lossen en als dat wel gebeurt, ga ik aanvallen." Als het nog niet duidelijk was: ,,Veel mensen denken misschien dat ik weer een jaar anoniem in dienst van een kopman ga rijden, maar zelf heb ik heel andere plannen."
Een groot achtergrondverhaal over het roerige jaar dat Westra achter de rug heeft én over zijn toekomst staat vandaag in het Friesch Dagblad en op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties