De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportwoensdag, 13 januari 2016

Leiding sc Heerenveen krijgt vorm
Als Luuc Eisenga benoemd wordt tot Heerenveen-directeur stapt hij op een trein waarvan veel andere machinisten al bekend zijn. Het wachten is vooral op een commercieel manager én sponsor, zo bleek op de nieuwjaarsreceptie.
Door Daan Rieken
Wielerman Eisenga is de beoogde nieuwe stuurman. De uit Franeker afkomstige bestuurder werd eind vorig jaar al voorgedragen door formateur Sjoerd Feenstra, maar Heerenveen wacht met zijn benoeming tot de ondernemingsraad (or) akkoord is. ,,De afgelopen jaren is er onzekerheid ontstaan onder het personeel, daarom willen we het hele traject netjes doorlopen met de or", zei stichtingsbestuurwoordvoerder René de Wilde. ,,De gesprekken lopen en we hopen op korte termijn uitsluitsel te geven."
Algemeen wordt in het Abe Lenstra-stadion aangenomen dat de benoeming van Eisenga doorgang vindt. Hij zal leiding gaan geven aan een team van drie managers met voetbal, financiën en commercie als specialisaties. Hoewel De Wilde anders beweerde (,,de posities voor het nieuwe managementteam zijn nog niet ingevuld"), werd gisteravond duidelijk dat Hans Vonk (voetbalzaken) en Danny Steenstra (financiën) hoogstwaarschijnlijk als managers verbonden blijven aan de club waarvoor ze nu al werken. Omrop Fryslân meldde dat de club ook al een commercieel manager heeft gevonden in de persoon van Martin Koopman (werkzaam bij Faber Haarden), maar dat lijkt voorbarig. Formateur - Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties