De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Sportdinsdag, 12 januari 2016

Cambuur en Hiariej zien geduld beloond
Leeuwarden - SC Cambuur wilde zo snel mogelijk na het heropenen van de transfermarkt zaken doen en na elf dagen heeft de nummer 16 van de eredivisie de twee gewenste defensieve versterkingen al binnen. Na Darryl Lachman (donderdag) rondde Cambuur gisteren de komst van Tom Hiariej af. De 27-jarige huurling van FC Groningen is de beoogde nieuwe rechtsback van de Leeuwarders. Zowel de club als hij zagen met het afronden van zijn komst het geduld van de afgelopen weken beloond.
Door Gerard Bos
,,We waren al enige tijd met hem bezig", lichtte Cambuurs technisch directeur Henry van der Vegt gisteren toe. ,,Maar onze prioriteit lag bij het aantrekken van een centrale verdediger (Lachman, red.). Dat wist Tom en daar had hij begrip voor."
Het geduld van Cambuur, dat ook enkele weken nodig had om Lachman op huurbasis van het Engelse Sheffield Wednesday over te nemen, werd zodoende beloond. En dat van Hiariej ook. Hij wilde graag naar Leeuwarden om daar meer speeltijd te krijgen dan in Groningen. Bij die club was hij bezig aan zijn negende seizoen. Een vaste waarde was hij niet. In het seizoen 2012-2013 werd hij ook al eens verhuurd, toen aan eerstedivisionist FC Emmen. Daar was Harm Zeinstra destijds reservegoalie, net als nu bij Cambuur.
Martijn van der Laan
Een nog grotere bekende van Hiariej is Martijn van der Laan, nog zo’n huurling van FC Groningen. ,,We hebben samen alle jeugdelftallen van FC Groningen doorlopen en hebben ook samen een EK en WK gespeeld (nationale jeugdteams, red.). Ik ken Tom al vanaf mijn achtste, dus het is leuk dat hij nu ook bij Cambuur komt."
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties