De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zondag 18 maart

Sportdinsdag, 12 januari 2016

De Vries terug na time-out van vijf jaar
Als broertje van Bob en Elma zou hij de schaatstop bestormen. Maar na een flitsende entree in het marathoncircuit stokte Bart de Vries (27) opmars. Op zijn zege van zondag moest de Heerenvener vijf jaar wachten. Een monoloog.
Door Daan Rieken
Zondag was een heel mooie dag, na een heel slechte dag daarvoor. In Eindhoven had ik materiaalpech. Het scharnierpunt van mijn schaats brak af. Normaal duurt een marathon 125 ronden, maar ik was er zaterdag na 5 al klaar. Het kan niet anders of ik moet morgen in Tilburg mentaal superscherp zijn, zei ik tegen mijn ploeg. Dat bleek wel. Heel fijn om weer eens te winnen.
,,Hoe het kan dat het na mijn winst in Alkmaar vijf jaar duurde voor ik weer won? Ik heb er heel vaak dichtbij gezeten. Ben eens tweede geworden op het NK kunstijs (2012, red.) en pakte vorig jaar nog zilver bij een zware natuurijswedstrijd in het Zweedse Falun. Het was voor mij regelmatig net niet. En dan gaat de tijd blijkbaar snel.
,,Ok, ik heb in 2012 toen ik in Steenwijk woonde nog het gewestelijk kampioenschap van Overijssel gewonnen, maar dat was een tussendoortje. Geen prijs die echt telt, zoals zondag. Het voelde heel goed om weer eens een grote wedstrijd op mijn naam te schrijven.
,,Vergeet niet dat je te maken hebt met een ploeg die in je gelooft en met een thuisfront dat ziet hoe je leeft voor je sport. Ik train twintig uur per week en ben zeker vijf uur bezig met randzaken als materiaal, reizen en het bezoeken van de fysio. Hoewel ik semi-prof ben bij Team Bouw en Techniek is schaatsen bijna een fulltime baan. Daarnaast doe ik ook nog wat anders om inkomsten te vergaren. Ik heb economie gestudeerd en volg dit jaar een leer-/werktraject om mijn lesbevoegdheid te halen zodat ik leraar mag zijn.
De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties