De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Geloof & Kerkdinsdag, 12 januari 2016

Nieuw initiatief Kurioskerk als opvolger 'Uur voor iedereen’
Leeuwarden - De Protestantse wijkgemeente Huizum-West begint zondag een nieuw initiatief: ShoutitLoud. ShoutitLoud staat voor ,,roep het uit, houd je niet stil, vertel van de Here Jezus", zegt mede-initiatiefnemer Harm Seinen. De bijeenkomst in de Kurioskerk zal ongeveer eens per maand worden gehouden en is bedoeld voor jongeren vanaf een jaar of veertien tot en met vijfentwintig.
ShoutitLoud is de opvolger van het Uur voor iedereen dat vele jaren in Leeuwarden werd gehouden, eerst in Kapel Pniël en later in de Kurioskerk. ,,We wilden graag een nieuwe opzet, die ook de jeugd meer aanspreekt", aldus Seinen. ,,Het Uur voor iedereen werd toch steeds meer een standaard kerkdienst, terwijl dat nooit de bedoeling is geweest. Daarom hebben we dit in een nieuw jasje gegoten."
ShoutitLoud wordt niet in de kerkzaal, maar in de grote zaal in de Kurioskerk gehouden. De bijeenkomst moet laagdrempelig worden. ,,Er is alle ruimte voor gesprek en discussie. Niet moeilijk, niet zwaar, gewoon open. Alles mag, niets moet."
Tijdens de eerste bijeenkomst spreekt Henri Ruitenberg jr., ex-marathonschaatser en bestuurslid van Stichting Geloofshelden. Muzikale begeleiding komt van de ShoutitLoud-band.
ShoutitLoud begint om 19.00 uur.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties