De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 maart

Regiomaandag, 11 januari 2016

Leeuwarden: Psy-Fi liegt
Leeuwarden - De organisatie van het dancefestival Psy-fi liegt. Dat stelt het college in een brief aan de gemeenteraad van Leeuwarden. De brief van het college is een reactie op een schrijven van de organisatie van het dancefestival waarin het college van B en W wordt beschuldigd van het verbreken van toezeggingen.
In november vorig jaar sprak de gemeenteraad met belanghebbenden en de organisatie van het festival dat de afgelopen twee jaar werd georganiseerd in de Groene Ster. Tegen het festival leven veel bezwaren van omwonenden en natuurbeschermers. De bezwaren richten zich op de geluidsoverlast, het afsluiten van de Groene Ster voor een lange periode van opbouw, festival en afbouw, en de schade die in het natuurgebied wordt aangericht.
Volgens de organisatoren van Psy-fi hebben zij tijdens dat gesprek in de gemeenteraad te weinig tijd gehad om hun visie over te brengen. Daarop schreven zij een brief waarin ze de gemeente Leeuwarden verwijten maakten. Onder meer zou de gemeente hebben toegezegd dat het evenement voor een periode van tien jaar in de Groene Ster kan worden gehouden. 'De gemeente Leeuwarden zegt aan geen enkel festival toe dat deze voor de duur van een periode van tien jaar jaarlijks terug kan komen in Leeuwarden’’, schrijft het college echter aan de gemeenteraad.
Ondanks de verwijten die Psy-fi de gemeente maakt, wil het komende zomer wel graag weer naar Leeuwarden komen. Een heikel punt daarbij is de nachtprogrammering: zonder dat het festival 24 uur per etmaal duurt, zou het volgens de organisatie niet door kunnen gaan. Daarom heeft Psy-fi een alternatief nachtprogramma voorgesteld met zachte muziek. ,,Op dit voorstel kan niet worden ingegaan omdat het voorstel niet past binnen het gestelde in hoofdvoorwaarde vier, 'het op geen enkele wijze produceren van geluid buiten de tijden waarvoor een ontheffing is verleend’, aldus de brief van het college. Tussen een uur ’s nachts en de ochtend wordt er door het college geen ontheffing verleend.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties