De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Geloof & Kerkmaandag, 11 januari 2016

Negentig mensen bij eerste brunchkerkdienst
Leeuwarden - De Brunchdienst van evangelische gemeente De Salvator in Leeuwarden heeft gisteren zon negentig bezoekers getrokken. Het was de eerste keer dat de Leeuwarder gemeente een dergelijke dienst aanbood, naast de eerste ochtenddienst van tien uur. Aanvangstijdstip van de brunchdienst was twaalf uur.
Voorganger Nicolas van Amerom spreekt van ,,een goede start. ,,Er waren best veel mensen die voor het eerst in de kerk waren. Ze hadden er over gelezen op onze website, Facebook en ook in het Friesch Dagblad en waren nieuwsgierig geworden naar het initiatief."
Opvallend was de verscheidenheid: studenten, jongvolwassenen. veertigplussers, maar ook bezoekers van boven de 65 jaar die het wel prettig vonden om iets later naar de kerk te gaan. ,,We hadden ruim voldoende eten want we hadden zelfs rekening gehouden met tweehonderd mensen. Er was een hele goede sfeer, relaxed. Je merkte wel dat het even wennen is. Bijvoorbeeld de overgang van het eten naar het begin van de dienst, maar dat ging goed. In de gesprekgroepjes na de dienst waarbij gediscussieerd kon worden, ontstond er een mooie mix van leeftijden, aldus Van Amerom.
Henk Stoorvogel, bekend van mannenbeweging de 4de Musketier, ging voor in de beide diensten met als thema 'Volgen in het ritme van de rabbi naar aanleiding van het gelijknamige boek van de Zwolse voorganger. Tot half april houdt de kerk verdiepingsweken rond dit boek. Ook op de kringen en in het kinderwerk wordt de thematiek uitgewerkt.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

Geloof & Kerk
Familieberichten
Advertenties