De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Regiomaandag, 11 januari 2016

Familiedrama in Zandhuizen
Zandhuizen - Een echtpaar uit Zandhuizen is zaterdagochtend om het leven gekomen in hun woning aan de IJkenweg. Uit onderzoek is gisteren gebleken dat de 41-jarige man zijn 34-jarige vrouw om het leven heeft gebracht en daarna zichzelf van het leven heeft beroofd.
Agenten vonden het paar zaterdagochtend rond elf uur levenloos in de woning. Een ongerust familielid belde kort daarvoor de politie nadat het niet lukte om contact te krijgen. De agenten troffen de kinderen van het echtpaar, een jongen van vijf en een meisje van zes, buiten de woning aan. De kinderen zijn opgevangen door familie. Uit gesprekken met de kinderen is niet gebleken dat zij getuige van het drama zijn geweest, maar zij hebben hun overleden ouders ’s ochtends wel gezien. Daarna zijn zij naar buiten gedaan.
De politie en de GGD hebben zaterdag en gisteren onderzoek gedaan in de woning. Een ongeluk werd vrijwel direct uitgesloten. Uit onder meer de telefoongegevens blijkt dat de gebeurtenissen ’s nachts plaatsvonden. De politie onderzocht vervolgens of het echtpaar door iemand anders om het leven is gebracht. Omdat ieder spoor daarvoor ontbrak werd dit gistermiddag uitgesloten.
Ruzie
Vermoedelijk heeft het echtpaar ruzie gekregen. De politie denkt dat de man zijn vrouw heeft gedood en daarna zichzelf om het leven heeft gebracht. Over de omstandigheden waaronder dit is gebeurd wordt vanuit piëteit naar de nabestaanden niets bekendgemaakt. Het onderzoek duurde twee dagen omdat de politie uitvoerig onderzoek deed, meldt woordvoerder Ger Blokzijl. ,,De recherche werkt altijd van buiten naar binnen. Vervolgens moesten de sporen geanalyseerd worden en werd er buurtonderzoek gedaan. En de GGD doet onderzoek naar de lichamen."
Het gezin was bekend bij de politie en de gemeente Weststellingwerf. De politie had rond 2013 'summier contact’ met het gezin, nadat er uit de omgeving van het gezin signalen kwamen dat er problemen waren in de familie. Strafrechtelijk ingrijpen bleek niet nodig. De politie heeft destijds hulpverlening geïnformeerd.
In het najaar van 2013 is binnen het Sociaal Team van de gemeente over het gezin gesproken. Diverse hulpverleningsinstanties waren toen bij het gezin betrokken. Bureau Jeugdzorg (nu Veilig Thuis) en de afdeling Directe Hulp bij Huiselijk Geweld van Fier hebben in het voorjaar van 2014 aan de gemeente gemeld de hulpverlening te hebben afgesloten. ,,Er was geen aanleiding om verder onderzoek te doen", meldt Ymkje Hoekstra van de gemeente. De gemeente wil vanuit privacyoverwegingen geen verdere toelichting geven op de situatie rond het gezin.
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties