De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Cultuurmaandag, 11 januari 2016

Geblesseerde dirigent leidt Crescendo Workum
Het had niet veel gescheeld of dirigent Jan van Dam van Crescendo Workum had zaterdag zijn jubilerende brassband niet kunnen leiden. Vrijdagavond stapte hij ongelukkig van het podium in sporthal De Rol-peal en blesseerde hij zijn enkel.
De 125 jaar oude muziekvereniging maakte meteen van de nood een deugd. Met een brancard werd de IJlster dirigent zaterdagavond naar het podium gedragen. Vervolgens kon hij leunend tegen een barkruk het concert leiden.
Met vijfhonderd bezoekers zat de sporthal, die was omgetoverd tot een heuse concertzaal, bomvol. Het publiek genoot van de voorstelling Bist no helemaaaal betoetere, die speciaal was geschreven. Het avondvullend theater-, dans- en muziekprogramma met een ad-hockoor van minstens 150 zangers en zangeressen uit Workum en een combo was gemaakt door theatermaker Henk de Boer uit Workum. Een hoofdrol was er voor zanger Sipke de Boer, die hulp kreeg van theatergroep de Paupers.
Eind mei houdt Crescendo een openlucht muziekfestival op de Merk in Workum met verenigingen uit het hele land die ook de naam Crescendo dragen. Er hebben zich al vier orkesten ingeschreven. Er zijn zeventig verenigingen uitgenodigd door de oudste muziekvereniging in Fryslân.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

cultuur
Familieberichten
Advertenties