De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 19 maart

Sportzaterdag, 9 januari 2016

Knegt na Nederlandse ook Friese sportman van het jaar?
Leeuwarden - Hij werd in december al door zijn collega-sporters verkozen tot nationaal Sportman van het Jaar en nu maakt Sjinkie Knegt ook kans op die titel in de provincie Fryslân. De shorttracker, in 2015 wereldkampioen en Europees kampioen, is namelijk door een vakjury genomineerd voor de Pim Mulier-prijs die op 17 februari tijdens het Friese sportgala zal worden uitgereikt. Schaatsers Jorrit Bergsma en Jannick de Jong (Europees en wereldkampioen grasbaanracen) zijn de concurrenten.
Bij de vrouwen is Sanne Wevers ten opzichte van vorig jaar een nieuwe genomineerde. De turnster, afkomstig uit Oldenzaal, pakte zilver op het WK én brons op het EK . Ze neemt het op tegen de winnares (schaatsster Ireen Wust) en nummer twee van vorig jaar (zeilster Marit Bouwmeester). Het turnen is óók in de categorie sportploeg vertegenwoordigd . De dames van het Nederlandse turnteam die zich voor de Olympische Spelen van Rio kwalificeerden, hebben concurrentie van landskampioen VC Sneek dames 1 en en de achtervolgingsploeg van de schaatsmannen (goud op het WK).
Voor Fries sporttalent komen zwemster Marrit Steenbergen en judoka´s Sanne Vermeer en Natascha Ausma in aanmerking. Bij de gehandicapte sporters zijn Rixt van der Horst (dressuur), wielrenster Alyda Norbruis en zwemmer Olivier van de Voort genomineerd. Bij de Fryske sporten geldt dat voor Dirk Jan Reijenga (skûtsjesilen), Manon Scheepstra en Taeke Triemstra (beide kaatsen). Stemmen kan online, tot 31 januari, via www.sportgalafryslan.nl.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties