De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
zaterdag 21 april

Sportvrijdag, 8 januari 2016

Begroeting hartelijk, de transfer welkom: win-win voor Cambuur en Lachman
Vale do Lobo - De begroeting tussen de beleidsbepalers van SC Cambuur en de kort daarvoor in het trainingskamp gearriveerde Darryl Lachman was even hartelijk als welgemeend, gisteravond in het Portugese Vale do Lobo. De foto’s bewezen het en die kunnen ze bij zowel SC Cambuur als in huize-Lachman inlijsten. Voor beide partijen biedt de tijdelijke - want verhuur - overgang namelijk uitkomst. ,,Erg blij mee", reageerde trainer Henk de Jong. ,,En er is nog budget", voegde technisch directeur Henry van der Vegt toe.
Door Gerard Bos
De 26-jarige verdediger had sinds Cambuur zich eind 2015 voor hem meldde, zelf wel oren naar een vertrek bij Sheffield Wednesday. De voormalige verdediger van FC Groningen, PEC Zwolle en FC Twente speelde pas sinds afgelopen zomer bij de club uit het tweede Engelse profniveau. Cambuur kan hem weer de speeltijd en de speelwijze geven waarin hij rendeert, terwijl Lachman op zijn beurt de Leeuwarders voorziet van een kwaliteitsinjectie centraal achterin.
,,Hij is gehaald voor het centrum. En is een goede verdediger, een goede voetballer ook. En dus past hij precies bij wat we voor ogen hebben met Cambuur", aldus De Jong. ,,Of hij fit is? Hij speelde afgelopen week nog negentig minuten mee met de reserves van Sheffield Wednesday, dus dat is hoe dan ook een goed teken." Hoewel het niet uitgesloten is, zei De Jong het desgevraagd niet waarschijnlijk te achten dat Lachman al vanmiddag in het oefenduel met Sparta zijn debuut in een Cambuur-shirt zal maken.
Zijn komst was al enkele weken in de maak. Achter de schermen werd door Cambuur druk met zijn club Sheffield Wednesday én Lachman zelf gewerkt aan het mogelijk maken van een overstap. ,,Iedereen moet dan wat water bij de wijn doen, maar Darryl heeft zelf ook erg zijn best gedaan om dit mogelijk te maken", vertelde Van der Vegt. De rest van dit verhaal lees je vandaag in het Friesch Dagblad of online via www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties