De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 23 maart

Regiomaandag, 4 januari 2016

Elfstedenhal woensdag weer open
Leeuwarden - De Elfstedenhal in Leeuwarden is waarschijnlijk woensdag weer open voor schaatsend publiek. Dat is het streven van de directie. Zaterdagochtend moest de ijshal ontruimd worden vanwege een brandje in de machinekamer als gevolg van kortsluiting. Door het ontbreken van elektriciteit kan er sindsdien niet geschaatst worden.
,,Ik ben blij dat de brand niet is doorgeslagen, de ontruiming goed is gegaan en er verder geen ongelukken zijn gebeurd", zegt directeur Johan van der Kooi. ,,De grootste schade is dat we veel mensen moeten teleurstellen. Normaal zouden er zondagmiddag duizend mensen op het ijs staan, nu is het donker, koud en leeg. Heel vervelend, al snappen de mensen wel dat er sprake is van overmacht."
Hoe de kortsluiting in de buurt van de hoofdschakelaar kon ontstaan is nog niet duidelijk. Zoiets hoort normaliter niet te gebeuren in zo’n nieuwe ijshal. Naar schatting driehonderd schaatsers en andere aanwezigen moesten zaterdagochtend de Elfstedenhal verlaten.
Met behulp van twee noodaggregaten is zaterdagavond voorkomen dat het ijs is gaan smelten. Vandaag wordt er een grotere aggregaat als tijdelijke oplossing voor de stroomstoring geïnstalleerd. ,,Het was even spannend, maar er is geen ijs gesmolten. Op het zwakste moment is het even -1 graden geweest, daarna koelde het weer af naar onze streeftemperatuur van -5 graden", aldus Van der Kooi.
De noodaggregaten zorgen voor stroom voor koeling van het ijs. Vandaag wordt geprobeerd ook weer noodstroom te leveren voor verlichting en andere elektrische apparaten. ,,Daarom hebben we meer tijd nodig voor de hal weer open kan."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties