De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Sportzaterdag, 7 november 2015

Cambuur-geluk: Amsterdammer in Oudwoude
Leeuwarden - Nee." Djavan Anderson gaat in Cambuurs perskamer nog wat rechter op zijn stoel zitten en slaat zijn armen over elkaar. Of-ie het zo bedoelt, is de vraag maar zijn houding geeft de ontkenning extra kracht. De nederlaag tegen Heerenveen en de kritiek aan zijn adres na afloop, stelt hij kordaat, hebben hem niet in een dal doen belanden. Hoe erg hij ook van die 2-0 baalde.
Door Daan Rieken
Na de Friese derby koos het Heerenveen-publiek Caner Cavlan tot man van de wedstrijd. Cambuur-speler Anderson daarentegen was ook bij beide treffers betrokken. ,,Maar ik ga niet luisteren naar wat anderen over me roepen of daardoor aan mezelf twijfelen. Wat heb ik daaraan?" Hij klinkt zelfbewust, zonder arrogant te worden.
Dat komt ook omdat de deze zomer van AZ overgekomen verdediger niet wegloopt voor de realiteit. ,,Over die strafschop kun je discussiëren", zegt hij over zijn overtreding op Cavlan die uitmondde in een penalty en de 2-0. ,,Maar bij die eerste goal dacht ik dat ik de bal had en krijgt hij (Cavlan, red.) de bal in de kluts toch mee. Dat mag niet gebeuren. Daar leer ik van."
Anderson praat over de derby zoals hij dat het hele gesprek zal doen. Vriendelijk, helder en altijd aan de hand van argumenten. Wie de geluidsband van het interview terugspoelt, denkt te luisteren naar een slimme routinier. Niet naar een twintigjarige Amsterdammer die na een opleiding bij Ajax en een mislukt jaar bij AZ in Leeuwarden z'n eerste volwaardige eredivisieseizoen beleeft.
Zo ben ik als mens", zal Anderson gevraagd naar zijn doordachte uitspraken later zeggen. ,,Ik ben me bewust van wat ik kan en wil, maar ook heel goed van wat er beter moet. Ik vind het heel belangrijk om op zo'n manier met mijn sport bezig te zijn, omdat ik weet wat het kan opleveren."
Met diezelfde instelling zocht de twintiger, die tot medio 2017 onder contract staat, naar een huis in Fryslân. Nog nooit woonde hij buiten Amsterdam, maar inmiddels tuft-ie dagelijks heen en weer tussen Leeuwarden en Oudwoude. ,,Mijn vriendin en ik wilden graag landelijk wonen. Die rust en de mentaliteit van de mensen," knort Anderson, ,,heerlijk."
De rest van dit verhaal lees je vandaag in Friesch Dagblad of online via Deibled.nl.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties