De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Regiozaterdag, 7 november 2015

Súdwest-Fryslân maakt werk van vluchtelingenopvang
Een vakantiepark waar statushouders kunnen wonen, nieuwe starterswoningen voor vluchtelingen en overleg met het beroepsonderwijs om te kijken hoe vluchtelingen kunnen worden voorbereid op werk. De gemeente Súdwest Fryslân wil over zes weken een plan klaar hebben om de komst van vluchtelingen naar de gemeente zo goed mogelijk te laten verlopen, stelt wethouder Stella van Gent.
Op dit moment voert Van Gent met verschillende partijen overleg, onder wie een recreatieondernemer. ,,Er is een ondernemer met een vakantiepark die de mogelijkheid heeft om uit te breiden", vertelt Van Gent. ,,We zijn aan het kijken of die uitbreiding kan worden gedaan om er in eerste instantie statushouders in te huisvesten. De ondernemer is nu aan het kijken of dat financieel ook mogelijk is."
Van Gent streeft ernaar om de verschillende vormen van opvang - noodopvang, opvang in azc's en de huisvesting van statushouders - over de hele gemeente te verspreiden. Zo komt er een azc in Sneek voor zeshonderd mensen en is de gemeente bereid om elders nog eens tijdelijk zo'n tweehonderd mensen op te vangen. Daarnaast moet er in 2015 aan 148 vluchtelingen met een verblijfsvergunning woonruimte worden aangeboden. Daarvoor komen - behalve het vakantiepark - ook leegstaande gebouwen of kantoren in aanmerking. Maar ook starterswoningen die de gemeente wil laten bouwen. ,,Maar het zijn niet alleen vluchtelingen die daarvoor in aanmerking komen. Als we gaan bouwen, kunnen ook andere mensen zich daarvoor inschrijven."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties