De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 18 januari

Regiovrijdag, 21 augustus 2015

Boeren zetten het hek open voor bramenplukkers
Noardburgum - Met twee keer zo veel boeren die hun land openstellen én het voorspelde zomerse weer, moet de vierde editie van Brommels! wel een succes worden. Marjan Vroom, voorzitter van het bramenfestijn, is in elk geval hoopvol gestemd.
Het komende weekeinde stellen 24 boeren hun land open voor publiek. Op de aangegeven percelen mogen mensen vrij bramen plukken, of beter gezegd, bramen zoeken. ,,Dit seizoen is alles wat later. De eerste vruchten zijn nu pas rijp", zegt Vroom.
Het evenement werd vier jaar geleden voor het eerst gehouden en is bedoeld om belangstelling te wekken voor de Noardlike Fryske Wâlden. ,,We horen bijvoorbeeld van eigenaren van een bed and breakfast dat hun gasten altijd erg enthousiast zijn over deze streek, en dat dit óók Fryslân is. Met het bramen zoeken belééf je het landschap. Je loopt niet alleen door het coulisselandschap, je zit met je neus in de houtwallen."
De meeste deelnemers komen evenwel uit de regio zelf. ,,Al zien we ook mensen uit Leeuwarden, Drachten en laatst had ik nog een Duitser aan de lijn met vragen."
Het evenement begon in Tytsjerksteradiel. Later haakte Achtkarspelen aan en dit jaar gaan voor het eerst routes door de gemeente Kollumerland. ,,Dit jaar doen maar liefst vijf nieuwe dorpen mee: Buitenpost, Kollum, Veenklooster, Harkema en Twijzel."
Lees het hele artikel in de papieren krant van 21 augustus 2015

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties