De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportdinsdag, 2 juni 2015

A-jeugd Heerenveen wint KNVB-beker
Door Bert Kalteren -
AlkmaarDe A-junioren van sc Heerenveen hebben gisteravond in het AFAS-stadion in Alkmaar de KNVB beker gewonnen. In de finale werd AZ na strafschoppen verslagen. Nadat doelman Jan Bekkema de dertiende strafschop had gestopt bezorgde Joran Swart Heerenveen de beker.
Alkmaar Daags nadat het eerste elftal in Arnhem plaatsing voor de Europa League misliep, zorgde de A-jeugd in Alkmaar voor een mooi succes. Nadat in 2012 in Susteren met spelers als Hakim Ziyech, Joost van Aken en Luciano Slagveer de bekerfinale al eens was gewonnen, ging de prijs gisteravond opnieuw naar Fryslân. ,,Strafschoppen zijn een loterij en al hadden we verloren, dan was ik ook trots geweest. Maar we hebben laten zien dat we met deze jonge groep kunnen voetballen. En daar staat Heerenveen voor", aldus trainer Hans Schrijver.
Aanvankelijk leek het strijdplan van Schrijver goed uit te pakken. Na een goede eerste seizoenhelft, waarin zijn ploeg nog als vierde eindigde, kende Heerenveen een tegenvallende tweede helft van het seizoen met slecht vier puntjes uit veertien duels. Dat had te maken met het doorschuiven van talenten als Jerry St. Juste naar de A-selectie en Albert Gudmundsson en Tarik Kada naar het belofteteam.
Voor deze gelegenheid had Schrijver Gudmundsson, in doen en laten een kloon van Daley Sinkgraven, teruggehaald en
Over het nog altijd niet bevestigde bericht omtrent de overstap van Cambuur-verdediger Lucas Bijker naar het Abe Lenstra-stadion wilde Vonk weinig zeggen. ,,Dat zijn geruchten en daar reageren we niet op. Dat houden we al weken vol." De manager voetbalzaken bevestigde wel in gesprek te zijn met de zelfopgeleide verdedigers Doke Schmidt en Willem Huizing…

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties