De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportdinsdag, 2 juni 2015

Vonk verwacht snel akkoord met Hoffenheim over Uth
Door Daan Rieken -
Heerenveen Nu het voetbalseizoen ten einde is en de Heerenveen-selectie uitvliegt voor de vakantie, begint voor Hans Vonk juist een drukke tijd. De zomer is voor een manager voetbalzaken bij een eredivisionist vaak de meest hectische periode van het jaar. ,,Al is het bij ons nu nog rustig. Er zijn niet zoveel mutaties. We wachten op het vertrek van Mark Uth en Kristoffer Nordfeldt."
Een afscheid van de Duitse topschutter en Zweedse doelman hing al langer in de lucht. Omdat het duo nog slechts over een contract voor één jaar beschikt is het - om met Vonk te spreken - ,,voor de economie binnen de club ook goed" als het tot transfers komt. Uth is vermoedelijk de eerste die Fryslân definitief achter zich laat. Hij heeft zelf al een akkoord bereikt met TSG 1889 Hoffenheim over een driejarige verbintenis. Naar verwachting is de Bundesliga-club er ook met Heerenveen snel uit. Vonk: ,,Die intentie is er wel. Het is goed om een transfersom te krijgen. Of het deze week al rond komt? Dat denk ik wel." Hoeveel geld er met Uth's overgang gemoeid is, wilde de Heerenveen-bestuurder niet zeggen.
Over het nog altijd niet bevestigde bericht omtrent de overstap van Cambuur-verdediger Lucas Bijker naar het Abe Lenstra-stadion wilde Vonk weinig zeggen. ,,Dat zijn geruchten en daar reageren we niet op. Dat houden we al weken vol." De manager voetbalzaken bevestigde wel in gesprek te zijn met de zelfopgeleide verdedigers Doke Schmidt en Willem Huizing…
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties