De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Sportdinsdag, 2 juni 2015

Overgoor wordt bij Cambuur nieuwe spil op middenveld
Door Gerard Bos -
Leeuwarden Een contract voor vier jaar, een afkoopsom én gehaald voor een van de meest belangrijke posities in het elftal; dat SC Cambuur een hoge pet op heeft van Sjoerd Overgoor moge duidelijk zijn. Dat vertrouwen, zo zei de 26-jarige van Go Ahead Eagles overgekomen middenvelder gisteren bij zijn presentatie, is wederzijds. Eerder lekte het nieuws van zijn komst al uit, wat rest is de vraag wat voor type speler de Leeuwarders hebben gehaald. ,,Een balansvoetballer", is de omschrijving van technisch directeur Henry van der Vegt.
De geboren Enschedeër, die in 2009 bij De Graafschap debuteerde in het profvoetbal, komt na 124 officiële duels voor Go Ahead Eagles zijn kunsten de komende vier jaar in Leeuwarden vertonen. Overgoor had in Deventer nog een verbintenis tot medio 2017, maar door een clausule kon hij bij degradatie voor een beperkt bedrag naar een andere club verkassen. De transfersom zou naar verluidt enkele tienduizenden euro's bedragen. De betrokkenen willen daarover echter niks zeggen.
Nadat Eagles' lot vorige week in de nacompetitie werd bezegeld door De Graafschap, sloeg Cambuur snel toe. ,,Afgelopen donderdag heb ik met de club gesproken, ook met de trainer", zei Overtoom gisteren. ,,Daar kreeg ik zo'n goed gevoel bij dat ik meteen positief was over een overstap naar Cambuur."
De Graafschap, Go Ahead Eagles en nu Cambuur; Overgoor heeft blijkbaar wat met zogeheten volksclubs. ,,Ik voel me daar bij thuis. Bovendien speelt Cambuur aanvallend voetbal, de ploeg wil vooruit verdedigen en de bal hebben. Dat spreekt me aan."
Met Overgoor heeft Cambuur naar eigen zeggen de vervanger van Mohamed El Makrini binnen. De aanvoerder besloot zijn na dit seizoen aflopende contract niet te verlengen; hij gaat voor een buitenlands avontuur…
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties