De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Regiodinsdag, 2 juni 2015

Licht herstel voor Friese bouwsector
De omzet van de bouw is in het eerste kwartaal landelijk met ruim 5 procent gestegen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat is het tweede kwartaal op rij van groei. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maakte deze cijfers gisteren bekend. In Fryslân is het herstel minder sterk.
Vooral kleine bedrijven met minder dan tien werknemers hadden een flinke omzetstijging van gemiddeld 12 procent. De omzet van grotere bedrijven steeg ook, maar minder hard. Verder nam het ondernemersvertrouwen in de bouw toe, is de waarde van afgegeven bouwvergunningen gestegen en worden er meer nieuwbouwwoningen opgeleverd. Een groot deel van de bouwondernemers voorziet een verdere omzetgroei in het tweede kwartaal.
,,De mate van het herstel is sterk streekgebonden, in de Randstad is de opleving veel sterker", zegt vice-voorzitter Siep Klaas Bijland van de Friese afdeling van brancheorganisatie Bouwend Nederland. ,,Dat merken we bijvoorbeeld doordat bouwvakkers nu weer vaker de Afsluitdijk over reizen om daar aan het werk te kunnen. Ook is het nu al veel moeilijker om tijdelijk personeel te krijgen via uitzendbureaus."
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties