De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Regiodinsdag, 19 mei 2015

Friezen scoren met T-shirt van Trijntjes jurk
T-shirts maken op basis van actuele gebeurtenissen, dat moeten we vaker doen. Nog geen anderhalve week geleden zeiden Tarek Laarif en Remco den Dulk van shirtwinkel Halvegaren in Leeuwarden dat nog tegen elkaar. Geen tien dagen later hebben ze een 'nationale hit' met hun shirt van het de veelbesproken Songfestival-jurk van Trijntje Oosterhuis.
Oosterhuis baarde vorige week opzien door tijdens de repetities een jurk van ontwerper Tycho Boeker met een naveldiep decolleté te dragen. Niet het lied waarmee ze het festival in Wenen hoopt te winnen kreeg daardoor de meeste aandacht, maar de jurk. De twee keren dat ze daarna op het podium van de Wiener Stadthalle stond, had ze telkens iets anders aan.
RTL Boulevard, Shownieuws, Hart van Nederland. Noem maar op, allemaal besteedden ze aandacht aan het shirt. Vandaag nog worden veertig shirts naar Wenen gevlogen, waar Oosterhuis in de halve finale zingt. De shirts zijn bedoeld voor de complete crew van Nederlandse zangeres. ,,Het is ongelooflijk", vertelt Laarif. ,,De reacties komen overal vandaan. Zelfs van Trijntje Oosterhuis en de ontwerper van de jurk zelf! Ze vinden het allemaal leuk."
Honderden T-shirts hebben in een week tijd hun weg van de Blokhuispoort - waar de twee hun (internet-)winkel beheren - naar klanten gevonden. En mocht Oosterhuis doorgaan naar de finale, dan worden dat mogelijk nog veel meer. ,,Zo'n succes hebben we nog niet eerder meegemaakt."
AVROTROS, de omroep die het Songfestival vanavond live uitzendt, maakte gisteravond bekend dat Oosterhuis vanavond een zwart broekpak aantrekt. Het broekpak had ze gistermiddag ook aan tijdens de eerste generale, die ,,vlekkeloos", verliep.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties