De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportwoensdag, 22 april 2015

Na negen maanden rentree Roorda in shirt van Cambuur
Door Daan Rieken
Ruim negen maanden geleden hoorde Geert-Arend Roorda op de Cambuur-training iets knappen in zijn achillespees. Gisteren keerde de 27-jarige middenvelder voor het eerst in wedstrijdtenue terug op de plek des onheils. ,,Wedstrijden spelen is het leukste wat er is. Hier doe je het voor", zei hij na zijn rentree in de oefenpot van Cambuur tegen Groningen (1-1). ,,Het was wel pittig. De afstanden zijn groter dan tijdens een training. Ik moet nog fitter, sterker en beter worden."
De achillespees in het linkerbeen van het voormalige Heerenveen-talent scheurde helemaal af op die ochtendtraining begin juli. Net toen hij na mindere periodes bij NEC en Sparta in Cambuur-shirt wilde laten zien dat hij nog steeds heel goed kon voetballen. Maanden vol eentonige revalidatiedagen volgden. Eerst in de Heerenveense praktijk van fysiotherapeut en oud-schaatser Jos Valentijn, later op het veld bij Cambuur.
In het oefenduel met Groningen kwam gisteren de beloning. Sneller dan verwacht. ,,Eigenlijk was het de bedoeling dat ik een half uurtje zou spelen", zei Roorda die al binnen een kwartier zijn opwachting maakte. ,,Door het uitvallen van Mart Dijkstra moest ik er eerder in. Of het een risico was? Nee. Anders had ik het niet gedaan. Tijdens en na de wedstrijd voelde ik mijn achillespees...
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties