De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 24 april

Sportmaandag, 9 maart 2015

Zes goals incasseren in Zwolle en toch is Nienhuis de beste man
Zes goals om je oren krijgen. Dan ben je als doelman dé grote schlemiel van de avond. Hoewel? Niet in het geval van Leonard Nienhuis, tijdens het 6-1 verlies van Cambuur bij PEC Zwolle. Want hoe gek het ook klinkt: de goalie die een half dozijn doelpunten moest incasseren in de schiettent die IJsseldeltastadion heette, was zaterdagavond de beste man bij de Leeuwarders. ,,Zonder hem was het 10-1 geworden."
Door Gerard Bos
Vooropgesteld: een keeper die zes keer moet vissen, speelt natuurlijk geen perfecte wedstrijd. En dus stond ook Nienhuis, zelfkritisch als hij is, in de catacomben zaterdagavond na de 6-1 afstraffing tegen PEC Zwolle stevig te balen van het verlies en het hoge aantal tegentreffers. Dat medespelers en trainer hem in woord en gebaar bedankten voor het voorkomen van een nog pijnlijkere nederlaag, zei echter veel.
,,We hebben nu 33 punten, leuk en aardig. Maar als we zo spelen, zul je niet veel punten meer gaan halen dit seizoen. Dat kan niet en mag niet. Gelukkig hield Leo ons nog een paar keer op de been, anders zou de score nog veel hoger zijn uitgevallen", was bijvoorbeeld wat verdediger Lucas Bijker zei. Trainer Henk de Jong uitte zich in soortgelijke bewoordingen over zijn doelman. ,,Zonder Nienhuis wordt het 10-1. Ja, echt waar.”
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties