De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 25 april

Sportmaandag, 9 maart 2015

Deceptie Cambuur roept vooral vragen op
Zwolle - Tien jaar geleden, op 11 maart 2005, won Cambuur voor het laatst in en tegen Zwolle: 0-3. Het was in een tijd dat mannen als Angelo Zimmerman, Thijs Houwing en Mitchell Piqué nog doelpunten scoorden in het geel-blauwe tricot van de Leeuwarders. Lang geleden dus. Sindsdien gebeurde er veel: Cambuur presteert én leeft als nooit tevoren. Sommige dingen veranderen echter nooit, zoals het verliezen van uitduels bij Zwolle. Met de 6-1 afstraffing van zaterdag als absolute dieptepunt.
Door Gerard Bos
Los van winnen, is zelfs het maken van een goal door Cambuur in Zwolle al een hele opgave de laatste jaren. Althans, in competitieverband. Want de laatste keer was tot zaterdag voorbehouden aan Ruud ter Heide. Dat was op, schrik niet, 22 augustus 2008. Mikhail Rosheuvel schoot de oud-spits na ruim zes jaar eindelijk uit de boeken door namens Cambuur de 4-1 voor zijn rekening te nemen.
Dat iemand daar nauwelijks acht op sloeg, was begrijpelijk. Want er zijn belangrijkere zaken om over na te praten dan de eretreffer. PEC Zwolle maakte er nog twee extra en stuurde Cambuur daardoor niet alleen met de staart tussen de benen, maar ook met veel stof tot nadenken terug naar de Friese hoofdstad.
,,Je kunt verdiend verliezen, maar niet met zulke cijfers en niet op zo'n manier", foeterde verdediger Lucas Bijker.
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties