De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Sportzaterdag, 4 oktober 2014

KNVB wil tweede divisie ondanks 'nee' topklassers
Sneek - Vanaf volgend seizoen moet het standaard mogelijk zijn om vanuit het Nederlandse amateurvoetbal te promoveren naar de profrangen. Om een vlotte doorstroming tussen profs en amateurs tot stand te brengen, wil voetbalbond KNVB vanaf 2016/2017 met de tweede divisie een derde profcompetitie opzetten. Opvallend genoeg kan de komst van het nieuwe niveau tussen eerste divisie en topklasse niet op steun rekenen uit de hoogste amateurlaag. Naar nu blijkt, zeiden de verenigde topklassers eerder dit jaar unaniem 'nee' tegen het voorstel.
,,Alle topklassers hebben vlak voor de zomer tegen het invoeren van de tweede divisie gestemd", meldt Harm de Wagt, voorzitter van ONS Sneek, de enige Friese topklasser. ,,Onze voorzitter heeft dat verteld aan de KNVB, maar daar hebben ze 'unaniem tegen' blijkbaar als 'unaniem vr' opgevat. Toen dat bekend werd, ben ik hl boos geworden."
Marc Schoonebeek, voorzitter van de CV Topklasse, wil niet op de zaak reageren, maar bevestigt wel dat de topklassers unaniem tegen het tweede divisie-plan waren. Ook Jan van Driel houdt zich op de vlakte. Hij is voorzitter van KNVB-district Noord, maar maakt ook onderdeel uit van het landelijke amateurbestuur n heeft zitting in de 'Piramide Stuurgroep' van de bond die met het tweede divisie-idee op de proppen kwam. ,,Ik kan alleen zeggen dat de CV Topklasse ook onderdeel is van die stuurgroep."
Nederland is het enige land in Europa waar profclubs niet kunnen degraderen naar de amateurrangen. Om daar een eind aan te maken, bedacht de stuurgroep een nog niet openbare promotie- en degradatieregeling die komend seizoen in moet gaan. Vanaf seizoen 2016/2017 moet de tweede divisie vervolgens een brug vormen tussen de nu al bestaande eerste divisie en de twee topklasses (zaterdag en zondag).
Meer lezen? Koop het Friesch Dagblad van vandaag of bekijk onze e-paper op www.deibled.nl

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties