De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Sportzaterdag, 4 oktober 2014

Contractverlenging Bakker bij Cambuur is in de maak
Leeuwarden - Als het aan Erik Bakker ligt, speelt hij ook na dit seizoen voor SC Cambuur. De 24-jarige middenvelder, al sinds 2011 in dienst van de Leeuwarders, is met de club in onderhandeling over verlenging van zijn aflopende contract. ,,En", zo zei Bakker gisteren na de laatste training van Cambuur voor het duel met FC Dordrecht, ,,we zijn er in principe zo goed als uit." Bijtekenen, dat is dus wat hij wil. ,,Omdat ik graag deel blijf uitmaken van deze club."
Door Gerard Bos
'In principe' en 'zo goed als'. Het zijn termen die in de politiek niet misstaan. Een flinke slag om de arm, zo klinkt het een beetje. Maar de lach waarmee Bakker de woorden uitsprak, was veelzeggend; het komt vast wel goed met die contractverlenging. ,,Ach, als het eenmaal zover is, dan zal het via de club vast wel bekend worden gemaakt."
Terwijl sommige medespelers met een aflopend contract nog even willen wachten met concrete gesprekken over een langer verblijf, ziet de Drent daartoe geen reden. ,,Dat is ieders eigen keuze", zegt hij. ,,Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij Cambuur. Dit is een mooie club en de club zit overduidelijk in de lift. De sfeer is goed, de organisatie, de trainers ook. Ik voel me hier prima en wil dus graag deel blijven uitmaken van deze club. Zo simpel kan het zijn."
Een eerdere contractverlenging, in het voorjaar van 2013, had echter nogal wat voeten in de aarde. Vorig jaar verruilde hij vervolgens in een altijd schimmig gebleven transfersspel bijna Cambuur voor FC Groningen. Ook was er bij toenmalig coach Dwight Lodeweges afgelopen seizoen weinig begrip voor zijn besluit om wegens priv-omstandigheden op het laatste moment niet mee te gaan op trainingskamp. Al die plooien werden echter snel en vakkundig gladgestreken; de liefde tussen club en speler is wederzijds te noemen.
Ok die tussen hem en de trainer, Henk de Jong. Die weet de middenvelder prima te prikkelen op z'n tijd. De coach haalde Bakker in de voorbereiding tegen FC Emmen bijvoorbeeld al na een halfuur naar de kant uit onvrede over het teamspel. En afgelopen zondag werd de middebnvelder al in de rust gewisseld tegen Excelsior.
,,Dat was een slechte eerste helft. Van mij, van ons", erkent Bakker. ,,Het kan en moet beter." Of hij daartoe de kans krijgt in het thuisduel van vanavond met FC Dordrecht is afwachten. De concurrentie is groot. ,,Het is fijn dat we zo'n grote, goede groep hebben. Dat houdt ons scherp. Over mijn eerste vier, vijf wedstrijden ben ik redelijk tevreden. Het spel van toen wil ik graag weer tonen."
En dan niet dus niet alleen dit seizoen, maar ook in de jaren daarna.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties