De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 22 februari

Sportvrijdag, 19 september 2014

Van den Belt denkt aan toekomst Cambuur, ondanks geel-blauwe wolk
Gerald van den Belt, algemeen directeur van SC Cambuur, was zondagmiddag zo blij als een kind met de eclatante 3-0zege van zijn club op FC Groningen. En zo trots als een pauw, dat ook. Want daar stonden de Leeuwarders dan, op plaats drie in de eredivisie. Twee dagen voor het uitduel met koploper PSV in Eindhoven staan ze er logischerwijs nog steeds. Maar Van den Belt is ondertussen alweer overgegaan tot de orde van de dag. ,,Ik geniet heus, maar je bent toch ook al snel weer bezig met de nabije toekomst."
Door Gerard Bos
Hoe staat het met de plannen voor het nieuwe stadion? Welke contracten lopen af? Met welke spelers willen we verlengen en met wie kunnen we daar alvast over om tafel? Zomaar enkele wat dagelijkse besognes en talloze vragen omtrent de toekomst van Cambuur.
Van den Belt is er maar druk mee. ,,Hoort erbij", klinkt het monter. Toch, zo erkent de algemeen directeur, zou hij graag langer van de huidige flow van Cambuur willen genieten. Derde in de eredivisie, terwijl de club pas vijf duels onderweg is in nog maar het tweede seizoen op het hoogste niveau sinds veertien jaar. De ster van Cambuur rijst. En snel ook.
,,Op voorhand had ik me altijd voorgenomen om van dagen of weken als deze extra te genieten als het eens zover zou komen", vertelt Van den Belt. ,,Maar uiteindelijk komt het er op neer dat ik er één dag echt van heb genoten. Dat was afgelopen maandag. Zondag was ik blij, wij allemaal. Derde en 90 minuten heer en meester tegen een goede ploeg als Groningen. Ik kon van pure adrenaline amper slapen. Maar er is ook werk aan de winkel."
Niet dat de algemeen directeur het zwaar heeft, integendeel. Het zijn immers mooie tijden voor zijn club. ,,Maar", legt hij uit, ,,er lopen veel contracten af in deze selectie. Dus stel je jezelf de vraag wat al die jongens gaan doen als we erin blijven. Willen ze dan verlengen? Zeggen ze straks: ik heb twee jaar met Cambuur in de eredivisie gespeeld, nu ga ik eens ergens anders kijken? Wie weet. En wat gebeurt er straks met een huurling als Albert Rusnák? Het zijn zaken waar je nu al mee bezig moet zijn als club. Het vraagt de aandacht, hoe mooie de euforie en de roze of geel-blauwe wolk waarop we zitten nu ook is."
Zich al rijk rekenen, is er niet bij. Noch bij de clubleiding, noch bij spelers of staf. Of zoals Van den Belt het zegt: ,,Met elf punten kun je ook degraderen." De algemeen directeur ziet naar eigen zeggen echter een club die leeft als nooit tevoren, een selectie die prima is en een staf die hij als ,,geweldig" typeert. En dus is de toekomst rooskleurig.
Nieuw stadion
Een toekomst met ook een nieuw stadion in de planning. Het haalbaarheidsonderzoek dat in samenspraak met de gemeente Leeuwarden wordt uitgevoerd, zal dit najaar klaar zijn. Welke locatie er als beste uit komt, is volgens Van den Belt nog niet te zeggen. ,,Er zijn zoveel variabelen die een rol spelen. Maar het overleg en de samenwerking is goed. En we liggen met alle partijen op schema. Dat is ook mooi."

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties