De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 21 mei

Economiedonderdag, 17 juli 2014

Concurrenten worden partners op Welcome to the Village
Leeuwarden - Met zijn vieren staan ze bij een constructie van steigerhout en pallets, de Leeuwarder horecaondernemers Jeroen Meppelink, Menno Feenstra, Michelle Beerstra en Willem Schaafsma. Samen buigen ze zich over de vraag of er nog ruimte is voor een tap en hoe het terras precies wordt ingericht. ,,Het komt wel goed", merkt Menno Feenstra op. Voor het eerst werken ze samen, de eigenaren van Sems restaurant en wijncafť, speciaalbier cafť De Markies en biologisch restaurant Eindeloos. Op Welcome to the Village bieden ze een 'Bier en Spijs' en een 'Wijn en Spijs' arrangement aan.
,,Alleen hadden we dit nooit gekund", zegt Jeroen Meppelink. ,,Samen kunnen we veel meer", vult Willem Schaafsma aan. ,,Het is mooi dat we met zijn drieŽn dit kunnen doen. Iedereen kan doen waar die goed in is en samen zetten we iets moois neer hier", stelt Menno Feenstra. ,,En kijk eens om je heen, we hebben hier een prachtige eigen plek aan het water, en alle ruimte." Het is voor het eerst dat de horeca-ondernemers samenwerken.
Het idee voor de samenwerking komt bij de organisatie van Welcome to the Village vandaan. ,,De gedachte was eerst dat we De Markies mee zouden nemen met hun speciaalbier. Maar toen aten we een keer bij Eindeloos en daar kwamen we erachter dat Willem zijn zaak runt zoals wij ons festival organiseren. Met passie en zorg voor de omgeving. Toen kwamen we op het idee voor een festivalrestaurant waarbij bij ieder gerecht een passende wijn of passend speciaalbier wordt geserveerd", vertelt Stephanie Kemper van Welcome to the Village. Behalve de Markies en Eindeloos werd ook Sems bij het plan betrokken en de ondernemers gingen met elkaar aan de slag.
Meer vandaag in het Friesch Dagblad

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

economie
Familieberichten
Advertenties