De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Regiomaandag, 14 april 2014

Politiek moet poppodium meer loslaten
Leeuwarden | Raadsleden en bestuurders in Leeuwarden moeten zich niet te veel met het poppodium in het Harmoniekwartier bemoeien. Dat adviseren oud-wethouders uit Almere en de voormalige exploitant van poppodium Muzinq uit de polderstad.
Net als Leeuwarden nu wilde Almere zo’n tien jaar geleden graag een goed poppodium. De stad stak twaalf miljoen euro in de bouw ervan. Drie maanden na de opening ging Muzinq op de fles. Net als in Leeuwarden was het poppodium onderwerp van verhitte politieke discussie, moest het beginnen met een exploitatietekort en was het bestuurlijke proces er een van uitstel van besluiten en onduidelijkheid.
Barry Bouquet was in 2004 de aangewezen persoon om het poppodium van Almere te gaan runnen. Bouquet had jarenlange ervaring in het uitgaansleven van Almere en organiseerde concerten en dance-events. Terugkijkend heeft hij dezelfde kritiek op de rol van de gemeente als de beoogde Leeuwarder exploitanten nu. ,,De gemeente Almere had meer aandacht voor het gebouw dan voor de exploitatie. Uit onderzoek bleek dat we voor een gezonde exploitatie een bedrag van 4,5 ton nodig hadden. Maar uiteindelijk kwam dat bedrag er niet, en moesten we beginnen met een tekort van een ton.” In de Leeuwarder plannen wordt vooralsnog uitgegaan van een tekort van rond de zeventigduizend euro.
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties