De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
dinsdag 20 februari

Regiozaterdag, 22 juni 2013

Distributeur kattenverjager misleidt klanten
Drachten | De distributeur van de kattenverjager Solar Tuinwachter maakt zich schuldig aan misleidende reclame. Dat oordeelt de Reclame Code Commissie (RCC) in de zaak die was aangespannen door Drachtster Roland van der Hoek tegen distributeur Postorder Groep Nederland.
De Tuinwachter brengt een ultrasoon geluid voort (boven de 20.000 herz), dat door mensen niet waargenomen kan worden, maar door katten en andere dieren wel. Vanaf het moment dat de buurvrouw van Van der Hoek een Tuinwachter in haar tuin zette, heeft hij echter last van de hoge pieptoon.
De distributeur vermeldt op de verpakking van de Tuinwachter dat mensen het apparaat niet kunnen horen. ‘Die uiting is misleidend en daardoor oneerlijk’, aldus de RCC. De Tuinwachter is namelijk in te stellen op drie verschillende frequenties. De instelling 13.500-17.500 Hz verjaagt muizen, de instelling 15.500-19.500 Hz honden en vossen, en de instelling 19.500-23.500 Hz katten en vogels. ‘Van ultrasoon geluid is sprake als de frequentie hoger is dan 20.000 Hz. Alleen laatstgenoemde frequentie kan boven de grens van 20.000 Hz uitkomen. De Commissie acht de mededeling dat de Solar Tuinwachter ultrasone golven voortbrengt te absoluut en daardoor onjuist.
De RCC heeft geen sanctiebevoegdheid en adviseert de distributeur om niet meer op een dergelijke manier reclame te maken.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

http://www.radio1.nl/items/81308-ziek-van-kattenverjager
Item op Radio 1 over de kattenverjager

Roland, Friesland - vrijdag, 28 juni 2013


regio
Familieberichten
Advertenties