De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
vrijdag 20 april

Sportzaterdag, 15 juni 2013

De Haan wil vertrek Veenstra en RvC, Hansma reageert

Heerenveen | Foppe de Haan is per direct vertrokken als klankbord van jeugdtrainer bij sc Heerenveen. De 69-jarige clubicoon is niet tevreden over het beleid. ,,Ik wil hier niets meer mee te maken hebben.” De Haan is de situatie zat en wil dat voorzitter Robert Veenstra en de Raad van Commissaren hun biezen pakken. Ook hoopt hij dat een neutrale onderzoekscommissie bestaande uit clubmensen, sponsors en supporters snel meer duidelijkheid schept over de situatie bij Heerenveen.

Daan Rieken
Het opstappen van De Haan is opvallend. Eerder verklaarde hij nog te willen bemiddelen tussen oud-voorzitter Riemer van der Velde en huidig leidsman Veenstra. Blijkbaar ziet de voormalig oefenmeester, die gisteravond niet voor commentaar bereikbaar was, nu geen heil meer in een verzoening.
Hij meldde zich gisteren rond het middaguur bij technisch directeur Johan Hansma om zijn besluit mede te delen. ,,Foppe gaf aan te willen stoppen met zijn functie binnen de jeugdopleiding”, verduidelijkte Hansma. ,,Daarnaast gaf hij aan te hopen op een vertrek van Veenstra en de RvC. Hij heeft problemen met de situatie, maar maakte ook duidelijk dat hij zijn functie erg leuk vond en dat hij nog steeds achter ons technische beleid staat.”
Hansma hoefde weinig moeite te doen om Foppe de Haan voor sc Heerenveen te behouden. ,,Zijn besluit stond vast. Foppe zei dat het nieuws vandaag al in de krant zou staan dus ik kon hem niet op andere gedachten brengen.”
Het vertrek van De Haan viel Hansma zwaar. ,,Ik ben opgegroeid met hem”, vertelde de man die als speler zijn debuut bij Heerenveen beleefde onder De Haan. ,,We zitten op één lijn als het om voetbal gaat. Daarom is het jammer dat hij om andere redenen besloten heeft de club te verlaten.”
Wat wel als een steun in de rug voelde waren De Haans opmerkingen over het voetbaltechnische gedeelte. ,,Hij vertelde nog steeds in onze sportieve koers te geloven. Dat was fijn om te horen. Daar ben ik verantwoordelijk voor. Ik wil er alles aan doen om het voetbalgedeelte zo goed mogelijk te blijven runnen.”
Dat moet ook, want de transferperiode levert Hansma voldoende werk op. Bij het aantrekken van spelers komt de onrust bij Heerenveen niet altijd lekker uit. Hansma: ,,Onze situatie is landelijk nieuws. Spelers willen weten wat er precies aan de hand is, maar of dat een rol speelt in hun besluit om al dan niet te komen weet ik niet. Ik blijf mijn best doen, maar de hele gang van zaken doet me wel veel pijn.”

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties