De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
donderdag 19 april

Sportzaterdag, 15 juni 2013

Schuil en Nummerdor bij rentree uitgeschakeld
Leeuwarden | De overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal sluit vannacht om twaalf uur. Het districtskantoor van de KNVB in Heerenveen is vandaag vanaf een uur tot middernacht open voor de laatste overschrijvingen. Het Friesch Dagblad heeft de verschuivingen in de top van het Friese amateurvoetbal alvast op een rijtje gezet. Opvallend is het grote aantal ‘transfers’ van aanvallers.
Zowel in het zaterdag- als in het zondagvoetbal gaat het tot en met de eerste klasse om zeven clubs. Dat is exact hetzelfde aantal als vorig seizoen. Opvallend is wel dat zeven clubs daarvan op een ander niveau uitkomen. Er hebben daarbinnen wel wat verschuivingen plaats gehad. In het zaterdagvoetbal is er een topklasser (ONS Sneek) bijgekomen en is er in het seizoen 2013-2014 een eersteklasser (vier) minder. In het zondagvoetbal zijn de verschuivingen groter.
Tegenover het verlies van een topklasser (SWZ Sneek) zitten er drie Friese vertegenwoordigers (er vanuit gaande dat SC Joure promoveert) in de hoofdklasse. Het aantal eersteklassers is teruggelopen van zes naar vier, al heeft Drachten nog een kans zich daar via een herkansing (tegen herkanser Annen) bij te voegen.
Er heeft binnen het amateurvoetbal een ‘levendige handel’ van spelers plaats gehad. Harkemase Boys is met acht nieuwe spelers het meest actief geweest en haalde onder andere spits Joram Smits. De ploeg zag Age Hains Boersma vertrekken naar Sneek Wit Zwart, dat op haar beurt vorige week Ramon Giro Batalla zag terugkeren naar Spanje. Aanvaller Sean de Ruiter kwam over van Wolvega.
Alle overschrijvingen weten? In de papieren versie van het Friesch Dagblad vindt u ze vandaag overzichtelijk op een rij.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

sport
Familieberichten
Advertenties