De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Regiovrijdag, 15 maart 2013

Lange griepepidemie van drie maanden in Nederland
Leeuwarden | De griepepidemie die momenteel heerst in Nederland, is de langste in de laatste zeven jaar. De ziekte duurt inmiddels al drie maanden en dat is een stuk langer dan het gemiddelde van acht weken.
Een van de redenen voor de uitzonderlijke lange ziektegolf is dat er momenteel drie verschillende griepvarianten voorkomen. Het gaat om de zogenoemde A- en B-griep en de Mexicaanse griep. Geen van de varianten is zo sterk dat die de andere twee verdringt, zodat ze alle drie veel voor blijven komen.
De laatste keer dat er zo’n lange griepepidemie plaatsvond, was in 2006. Toen heerste de griep dertien weken. De langste griepepidemie uit de laatste twintig jaar, vijftien weken, dateert uit 1998- 1999.
Het NIVEL, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, spreekt van een epidemie als minstens 51 van de honderdduizend mensen zich met griepklachten bij de huisarts heeft gemeld en het virus bij deze mensen wordt aangetoond in neus- en keelmonsters. De steekproef hiervoor wordt gedaan bij 59 huisartsen in 42 praktijken, verdeeld over Nederland.

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties