De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
woensdag 23 mei

Regiodinsdag, 12 maart 2013

Verzet tegen hypermarkt langs snelweg
Steenwijk | Winkeliersverenigingen in het zuiden van Fryslân, Steenwijk, de Noordoostpolder en Meppel gaan massaal bezwaarschriften indienen bij de gemeente Steenwijkerland tegen de bouwaanvraag voor een nieuw winkelcentrum langs de snelweg A32, bij Steenwijk.
In dit winkelcentrum van dertigduizend vierkante meter is volgens het bestemmingsplan ook de vestiging van een enorme warenhuisachtige supermarkt toegestaan. De Jumbo zou er plannen hebben voor een foodmarkt met een oppervlakte van ruim zevenduizend vierkante meter.
De provincie Fryslân en de gemeenten Weststellingwerf en Heerenveen gaan de gemeente Steenwijkerland en de provincie Overijssel een verontruste brief sturen, meldt Janko Lolkema, regiomanager van de Kamer van Koophandel. Er is geen afstemming geweest met de omliggende gemeenten over de enkele jaren geleden gewijzigde bestemmingsplannen. Grootschalige detailhandel op het platteland is in strijd met het Friese detailhandelsbeleid. ,,En nu komt zoiets vlak over de grens, terwijl zulke detailhandel een enorme impact heeft op de lokale middenstand in de wijde omgeving.”
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 1


Reacties:

Ik kan me heel goed voorstellen dat de middenstand in Steenwijk en wijde omgeving niet op die hypermarkt zit te wachten. De consument denkt er beter van te worden. Het resultaat van een hypermarkt is dat in de ruime omgeving de middenstand zal verschralen en in het ergste geval grotendeels zal verdwijnen.
Het levert op korte termijn werk op (de bouw van het geheel), maar op de lange termijn zal er meer werkgelegenheid verdwijnen dan er bij is gekomen.

Jan Fré Boven, Groningen - woensdag, 13 maart 2013


regio
Familieberichten
Advertenties