De website frieschdagblad.nl maakt gebruik van cookies.
maandag 23 april

Regiodinsdag, 5 maart 2013

Geen hartelijk welkom voor grofwild in Drents-Friese Wold
Edelherten, damherten en wilde zwijnen in het Drents-Friese Wold en het Dwingelderveld. De natuurorganisaties in Drenthe zien ze er graag komen. Maar lang niet iedereen zit daar op te wachten.
Doldersum | Als het aan Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer en Het Drents Landschap ligt, keert het grofwild zo snel mogelijk terug naar Drenthe. Volgens André Donker van Natuurmonumenten horen de dieren bij de natuur en zorgen ze voor een toegevoegde waarde. Hij sprak gisteravond op een discussieavond over dit onderwerp in Doldersum van de VVD-afdeling Westerveld. De avond trok een 150 belangstellenden.
Donker zei dat Drenthe nog veel kan leren van Fryslân. ,,In Friesland lopen drie kuddes damherten rond: in het Lauwersmeergebied, bij Olderberkoop en in de Lindevallei. De provincie die bekend staat als landbouwprovincie laat de dieren ongemoeid. Zodra ze evenwel in Drenthe komen, worden ze afgeschoten. Friesland is veel toleranter dan Drenthe. Dat is vreemd, omdat Drenthe bij uitstek een provincie is van veel bos.”
Meer hierover in het Friesch Dagblad van vandaag

Vertel een vriend | Reageer op dit artikel | Aantal reacties 0


Reacties:

regio
Familieberichten
Advertenties